Samsung a redus productia de telefoane cu 10% in acest an

Inflația si razboiul din Ucraina au motivat Samsung sa reduca numarul de telefoane pe care se asteapta sa produca in acest an cu 10%. Sau, in acest caz, au demotivat compania din a mai produce telefoane in masa pentru publicul larg, avand in vedere faptul ca trecem prin clipe grele pentru economia globala din cauza razboiului si a faptului ca inca mai exista si vechea amenintare a virusului corona cu care ne-am obisnuit de 2 ani de zile pana acum. In conditiile in care sunt o multime de afaceri mici care au dat faliment in pandemie din cauza lipsei de fonuri si a faptului ca nu au beneficiat de absolut nici un sprijin pentru a continua in primul rand, acum este si randul corporatiilor mai mari sa sufere. Si nu vorbim despre o Chelsea vanduta fortat de catre Abramovich pentru a mai putea evolua in Premier League. Ne aflam la jumatatea anului, iar cei Samsung au luat decizia de a reduce numarul de telefoane pe care se asteapta sa le produca in acest an cu 10%, invocand o cerere globala mai scazuta din cauza inflatiei mari si a tulburarilor economice si sociale cauzate de razboiul din Ucraina. Si nu este singura companie care isi micsoreaza stocurile de livrare, pana si Apple inregistrand pierderi in acest sens, insa este o situatie diferita avand in vedere faptul ca la cei de la Apple este vorba de faptul ca au o multime de componente ce provin din China, tara care se afla intr-un nou lockdown din cauza pandemiei de COVID-19. 

Samsung a estimat initial ca va livra 310 de milioane de telefoane pana la sfarsitul anului, dar acest numar a fost redus la 280 de milioane de telefoane, a declarat o sursa din lantul de aprovizionare al companiei pentru Maeil Business News, principalul cotidian de afaceri din Coreea de Sud. Samsung va reduce productia cu 35% in mai si cu inca 10% mai tarziu in cursul anului, a declarat pentru publicatie un analist de la Shinhan Investment. Miercuri, un raport a spus in mod similar ca Apple va produce, de asemenea, mai putine telefoane decat cele 240 de milioane de unitati asteptate de catre analisti — un mic, dar notabil deficit de 20 de milioane, pana la cele 220 de milioane de iPhone-uri lansate anul trecut. Raportul a citat o gama largă de factori globali, inclusiv schimbari geopolitice, inflatie si volatilitatea cursului de schimb, precum si lipsa de componente si perturbarea COVID care au afectat industria tehnologica de la inceputul pandemiei la inceputul anului 2020. Bine, tehnologia nu a fost cel mai afectat domeniu de aceasta pandemie, dar lucrurile se inrautatesc de cand cu aceasta inflatie globala cauzata de catre razboiul pe care Rusia l-a inceput in tara vecina. 

Raportul Maeil invoca mai putine motive pentru cererea mai scazuta de telefoane – si anume, inflatia care atenueaza cheltuielile de consum si razboiul din Ucraina care deprima vanzarile in Europa de Est. Totusi, daca noua tinta de 280 de milioane de telefoane este corecta, va fi în continuare mai mare in comparatie cu cele 270 de milioane de dispozitive livrate de Samsung anul trecut – cel mai mult dintre orice producator de telefoane.Din acest motiv Samsung este cel mai mare producator de telefoane mobile din lume la ora actuala, insa s-ar putea ca principalele concurente Apple si Xiaomi sa ajunga corporatia coreeana din urma… cel putin teoretic. 

Samsung nu a raspuns unei solicitari de comentarii din partea diverselor publicatii din presa americana ce au contactat compania sud-coreeana pentru declaratii oficiale in vederea acestei decizii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *