Testarea rezistentei la apa de la iPhone 12

Apple a inceput sa introduca rezistenta la apa a telefoanelor in urma cu cativa ani, iar primul telefon ce este rezistente la apa este iPhone 7. De atunci, rezistenta la apa este marita, astfel incat telefoanele sa supravietuiasca la adancimi din ce in ce mai mari. Ultimele telefoane de la Apple, seria iPhone 12, au o rezistenta la apa de IP68, ceea ce inseamna ca poate sa reziste scufundate pana la 6 metri timp de 30 de minute. Dar, seria anterioara, adica iPhone 11 a rezistat la adancime mai mare decat era mentionat, astfel ca a reusit sa reziste la adancime de 39 de metri. Daca ai unul dintre cele 4 modele de iPhone 12, poate ca vrei sa afli pana la ce adancime rezista scufundat in apa si cat timp, de aceea, te invit sa urmaresti randurile de mai jos.

iPhone 12 a fost montat pe o drona subactivata, iar ea poate sa reziste la scufundari de pana la 300 de metri.

Primul testat s-a realizat la o adancime de 6 metri timp de 30 de minute, fiind limita mentionata de Apple la care telefonul poate sa reziste. Chiar daca nu este indicat sa scufunzi telefonul la temperaturi foarte scazute sau sa inoti si sa il scufunzi inteionat, trebuia sa se afle cat rezista acesta. Telefonul a fost scufundat in apa de 11 grade, iar dupa ce au trecut cele 30 de minute, el a fost uscat, sters, iar apoi s-a testat pentru a se vedea daca functioneaza. Ecranul nu avea nicio problema, butoanele de volum au functionat perfect, camerele realizau poze la fel de bune, doar ca difuzorul a prezentat cateva probleme, dar acesta se poate usca.

La al doilea test telefonul a fost scufundat la o adancime de 20 de metri, iar apa avea o temperatura de 10 grade. Cand au trecut cele 30 de minute s-a scufundat telefon putin mai mult si s-a mai lasat in apa inca 10 minute. Cand telefonul a fost scos la suprafata a fost sters si uscat, iar ecranul butoanele de volum, camerele functionau fara nicio problema. Difuzorul parea infundat, dar inca se auzea. Dupa testare a fost inchis si lasat la uscat timp de cateva zile pentru a se usca complet. Dupa 72 de ore, telefonul era uscat, dar camerele nu mai functionau la fel de bine, realizau poze incetosate. Pe ecran a aparut o ferestra de diagnosticare de care nu se putea trece.

Acestea fiind spuse, iPhone 12 are cu adevarat o rezistenta de IP68, dar nu trebuie sa scufunzi telefonul intentionat in apa, pentru ca rezultatele poti varia. In plus, garantia nu cuprinde si daunele cauzate de scufundarea in apa, deci trebuie sa fii foarte atent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *