Iphone sau Samsung

Daca vrei sa iti cumperi un telefon, doar ca nu esti niciun fan infocat al telefoanelor de la Apple, dar nici al celor de la Samsung, adica iti plac ambele marci, decizia ta va dura mai mult, pentru ca mai intai va trebui sa te decizi asupra marci, iar apoi asupra modelului. Totusi, cele 2 marci sunt diferite si au foarte putine aspecte comune. Dar pentru a-ti face mai usoara decizia, in randurile de mai voi prezenta diferentele dintre cele 2 marci, asa ca, urmareste-le. 

Prima diferenta este foarte vizibila si este pretul. Telefoanele de la Apple au fost mereu mai scumpe decat cele de la Samsung. In momentul in care un telefon este mai scump, accesoriile si reparatiile vor fi mai scumpe. Asa ca, un nou geam la Iphone 7, de exemplu, va fi mult mai scump decat unul nou la Samsung Galaxy S7. Deci, prima oara va trebui sa te decizi ce buget esti dispus sa aloci pentru noul telefon. 

Alta diferenta este referitoare la design. Telefoanele de la Apple sunt mai elegante decat cele de la Samsung, iar de cand s-a lansat Iphone X si butonul Home a fost eliminat, elegantei i s-a mai adaugat un bonus. Dar nu inseamna ca telefoanele de la Samsung nu arata bine, pentru ca nici ele nu mai au butonul Home incepand cu Samsung Galaxy S8, doar ca cele de la Apple sunt putin mai elegante, deci castiga. 

Durata de viata a bateriei nu a fost niciodata punctul forte al Iphone-urilor si chiar daca modelele mai nou au acest aspect imbunatatit, nu pot depasi durata de viata a bateriei de la Samsung, deci acesta din urma castiga. 

Rezistenta in cazul socurilor sau al cazaturilor este mai mare la Samsung-uri decat la Iphone-uri. Iphone X este cel mai fragil. Deci daca vei scapa un Iphone pe o suprafata dura, sansele sunt foarte mari sa se sparga, dar daca vei scapa un Samsung, fie se va alege cu cateva zgarieturi mici sau deloc. Deci castiga. 

Camera este mai buna la Iphone, pentru ca au tehnologii mai noi si pozele sunt mai bune. Dar si cele de la Samsung au camere bune, doar ca cele de la Apple sunt putin mai bune, deci castiga Apple. 

Memoria este aspectul care echilibreaza balanta, pentru ca atat Apple, cat si Samsung, au telefoane cu memorie mai mare si altele cu memorie mai mica. 

Acestea fiind spuse, daca ai un buget mai mare si vrei un telefon cu o camera putin mai buna si o eleganta putin mai mare, atunci alege un Iphone. Dar daca ai un buget mai mic si vrei ca telefonul sa aiba o durata de viata a bateriei mai mare si o rezistenta a socurilor si cazaturilor mai mare, atunci alege un Samsung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *