Telefonul Android te poate ajuta in situatii de urgenta

In situatiile de urgenta primul lucru pe care il faci este sa suni la salvare. Daca ai pe cineva langa tine, poate nici persoana aceea nu stie cum sa se descurce in astfel de situatii, dar daca ai un telefon Android acesta iti va stii sa apeleze contactele de urgenta. Google  a lansat recent aplicatia Safety pe telefoanele sale Pixel, doar ca aplicatia poate fi folosita pe mai multe dispozitive. Dar inaintea de a te grabi sa iti instalezi aplicatia, trebuie sa faci cateva configurari pentru persoanele de urgenta pe telefonul tau Android. 

Configurarea acestor detalii variaza in functie de ce telefon Android ai. Daca ai un Samsung, trebuie sa deschizi aplicatia Telefon, apasa fila Contacte, apoi Profilul meu si deruleaza pana in partea de jos a paginii. De obicei, ar trebui sa poti sa deschizi Setarile si sa cauti informatiile de urgenta in bara de sus a ecranului. Un rezultat ar trebui sa te duca direct la acea sectiune. Dupa ce ai gasit sectiunea cu informatii de urgenta, trebuie sa introduci informatiile pe care vrei sa le transmiti, detalii medicale, contacte de urgenta. Pentru a face un test sau pentru a vedea ce vor vedea altii cand tu vei face un astfel de apel de urgenta, incearca sa deblochezi telefonul altcuiva si cand ti se cere sa introduci parola, apasa pe Urgenta, Apel de urgenta sau alte expresii care pot aparea. Iti va aparea acum un buton pentru a afisa detaliile medicale. 

Daca esti un utilizator Google Pixel, exista o alta optiune, ci anume sa utilizezi aplicatia de siguranta personala incorporata. In luna iunie a existat o actualizarea Pixel Drop si a extins compatibilitatea aplicatiilor Safety la toate gama Pixel. Dar, doar utilizatorii Pixel 3 si Pixel 4 vor putea sa acceseze functia de detectare automata a accidentelor, care au rolul de a solicita automat ajutorul, iar contactele de urgenta vor fi avertizate in functie de ce ti s-a intamplat. Mai intai trebuie sa iti actualizezi cea mai recenta versiunea Pixel, deschide aplicatia si urmeaza pasii pentru configurare. Dupa configurare, poti sa partajezi locatia ta contactelor de urgenta si sa setezi controalele de siguranta. Aceasta caracteristica se va asigura ca totule ste in bine, ca esti in regula si daca nu vei raspunde, persoanele de contact vor primi acest mesaj. De asemenea, vei mai primi informatii despre situatii de urgenta naturale din zona ta. 

Acestea fiind spuse, aceste configuratii sunt foarte importante si este recomandat sa iti faci configuratiile, pentru ca in situatii de urgenta va fi mai usor de contactat persoanele si este foarte recomandat mai ales pentru cei care locuiesc singuri. Asa ca, daca ai un Android ar fi indicat sa profiti de acest avantaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *