Aer conditionat portabil

Caldura torida de vara poate fi un aspect destul de neplacut in cazul in care locuiesti intr-o zona unde vara ofera cele mai mari calduri, iar iesitul afara nu este deloc o varinata buna, dar statul in casa nici atata. De aceea, daca nu ai un aer conditionat, poate ca ar fi cazul sa iti cumperi unul. Aerul conditionat portabil poate sa raceasca o camera doar cu un furtun si cu un cablu, nu necesita instalatie, care te va costa o suma destul de mare de bani. In randurile de mai jos voi detalia aspectele si specificatiile acestui aer conditionat portabil.

Aparatele de aer conditionat sunt mai bune decat cele de ventilatie sau decat purificatoarele de aer. Nu necesita un spatiu atat de mare, poate sa fie asezat intr-un colt al camerei. Aceste aparate folosesc un furtun prin care elimina umiditatea din casa. Acesta va trebui sa fie asezat langa o priza pentru a putea fi pus in functiune, va trage aer, iar prin sistemul sau de racire, il va raci si il va elimina pentru a oferi un aer mai racoros, care sa combata caldurile toride ale verii. Unele aparate au un rezervor de apa pentru a ajuta la dezumidificarea aerului, iar altele se folosesc de furtunul cu care vin la pachet. Exista doua tipuri de furtun, unul simplu si unul dublu, iar ambele functioneaza diferit. 

Aparatul de aer conditionat cu un singur furtun ia aerul cald din casa, il raceste si il elimina in casa. Excesul de umiditatea sau caldura este eliminat prin furtunul de aerisire. Aceste modele sunt de obieci mai eficiente decat cele cu furtun dublu. Un model de aer conditionat este cel de la SereneLife si costa 290 de dolari.

Modelele cu furtun dublu, trag aer din exterior printr-un furtun, sistemul sau il va raci si il va elimina in interiorul casei. Al doilea furtun ia excesul de umiditatea si de caldura din casa si il elimina prin fereastra. Aceste modele vor raci mai repede camera, iar un model ar fi Honeywell care costa 500 de dolari.

Inainte de a-ti cumpara un aer conditionat, trebuie sa te gandesti mai intai unde il vei aseza. Vei avea nevoie de un loc langa fereastra, dar si langa o priza. Trebuie sa te decizi care este pretul pe care este dispui sa il aloci cumpararii unui aer conditionat, pentru ca ele nu sunt ieftine. Modele mici costa in jur de 50 de dolari dar nu vor putea raci o camera mai mare, astfel ca va trebui sa cheltuiesti in jur de 200 de dolari. Cu cat aparatul este mai mare si mai puternic, cu atat este mai scump.

Asadar, daca ai nevoie de un aparat de aer conditionat, poti sa consulti aceasta descriere pentru a face cea mai buna alegere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *