Iphone SE 2020 VS Galaxy A51

Atat Samsung, cat si Apple urmeaza sa lanseze in cursul acestui an cateva modele de telefoane, dar Iphone SE va fi unul de buget, unul ieftin, iar Galaxy A51 va avea acelasi pret ca Iphone SE, 400 de dolari. Daca vrei sa iti cumperi unul dintre cele doua telefoane, dar nu sti care, mai jos le voi prezenta astfel incat sa te decizi ce model de telefon vei vrea sa iti cumperi. 

Iphone SE este o combinatie intre designul Iphone 8 si functiile Iphone 11. Chiar daca are o singura camera de spate are niste functii foarte performante, camera este performanta si realizeaza fotografii de calitate, clare. 

Spre deosebire de Iphone SE, Galaxy A51 are patru camere de spate, una principala va fi de 48 de megapixeli, alta ultra- lata de 12 megapixeli, o camera macro de 5 megapixeli si un senzor de adancime. Iphone SE are o singura camera de spate de 12 megapixeli. 

Unghiul ultra- larg de la A51 este de mare ajutor in realizarea unei poze, de aceea pozele cuprind mai multe detalii, mai multe obiecte in imagine, fara sa fie nevoie sa te misti, la Iphone SE lucruri nu sta asa pentru ca  nu are acest unghi.

Camera macro a Galaxy A51 realizeaza poze ale obiectelor de aproape mai clare, mai bune decat Iphone SE prin intermediul caruia ar trebui sa stai la o distanta mai mare pentru a fi fotografia clara. Dar telefoanele nu au zoom optic, doar cu ajutorul zoom-ului digital poti sa realizezi poze de aproape, la 5x ambele realizeaza poze bune, doar ca Galaxy A51 realizeaza poze mai bune. 

Galaxy A51 detecteaza repede subiectul din cadru, dar uneori in cazurile in care pozezi alimente sau flori, culorile par a fi mult prea saturate, iar Iphone SE face pozele mai naturale. 

Ambele telefoane au modul HDR in care se echilibreaza umbrele si se evidentiaza detaliile. Poti sa vezi diferenta dintre pozele facute cu A51 si cele facute cu Iphone SE doar daca esti fparte atent si daca te uiti de pe un ecran mai mare, atunci vei observa ca imaginile facute cu A51 sunt mai bune. 

Ambele telefoane au modul portret si detecteaza subiectul pe care il pune in prim plan, iar fundalul in blureaza. Iphone SE face acel blur mai natural, dar A51 detecteaza mai bine marginile datorita unghiului de adancime. Iphone SE poate face poze portret doar la persoane, pe cand A51 poate face poze portret si la animale, iar A51 face poze in conditii de luminozitate scazuta mai bune, pastreaza mai multe detalii si sunt mai clare decat cele facute cu SE. 

Prin urmare, daca nu sti ce sa alegi dintre cele doua modele de telefoane care au acelasi pret, Galaxy A51 are o camera mai buna, functii mai bune decat SE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *