Alexa si Google Assistant

Asistentii vocali sunt pentru persoanele mai ocupate de fel, indispensabile. Asistentii sunt capabili de la a spune o gluma pana la a planifica anumite zboruri. De aceea sunt din ce in ce mai cautati de foarte multa lume. Desi sunt practic niste cutii, noi cautam partea lor umana cerandu-le sa spuna o gluma sau sa spuna care este cartea lor preferata si multe alte intrebari pe care le adresam in mod normal oamenilor. Google Assistant, Alexa si Siri sunt unii dintre cei mai buni asisteni vocali. 

Directorul general al Amazon Alexa spune ca dupa lansarea Alexei a vrut sa afle care sunt parerile utilizatorilor despre ea, dar majoritatea au spus ca au folosit-o mai mult pentru a se distra cu ea, precum sa le spuna glume si asa mai departe. Astfel ca, Alexa este obisnuita sa raspunda la intrebari stupide si ii este usor sa raspunda si la intrebari practice sau mai grele. Acest lucru este valabil si pentru Google. 

Google Assistant poate raspunde la foarte multe intrebari, astfel ca Alexa si Siri pica pe locul doi fata de Google Assintant, deoarece cele doua mai au pauze sau pierd sirul conversatiei, fapt pentru care Google are mai multi fani. Bineinteles nici Google Assistant nu este perfect dar isi face treaba perfect. Daca il intrebi “Ma iubesti?” el va incerca sa iti transforma intreaba astfel incat sa ofere un raspuns cat mai real. 

Astfel ca, daca asistentul este capabil sa iti spuna prognoza meteo, sa comande pizza, sa iti spuna ce filme noi sunt, mai conteaza daca spune glume amuzante? Adica nu acesta ste scopul principal sa spuna glume.

Siri si Bixby nu au naturalismul si personalitatea Alexei si a Google Assistant si nici popularitatea acestora. S-a declarat ca Amazon a angajat o echipa de scriitori care sa se ocupe de Alexa pentru a oferi raspunsuri cat mai incantatoare. Google are de asemenea angajati pentru a se ocupa de imbunatatirea personalitatii asistentului vocal. 

Alexa si Google Assistant si-au imbunanatatit foarte mult functiile in ultima perioada astfel incat sunt capabile chiar sa imite vocile celebriatilor.  Google promoveaza functia pe care o are asistentul sau care este capabil sa isi schimbe interactiunea in functie de cultura utilizatorului sau. Interactivitatea vocala este mai usor de introdus decat intrebarile pe computer, dar si acestea trebuie rezolvate. Kristen Hanich, analist  de cercetare la Parks Associates, spune ca un asistent vocal trebuie sa fie inteligent, proactiv si mai intelegator decat o pagina web de cautari. 

Daca nu ai inca un asistent vocal si totusi isi doresti sa iti cumperi unul, Alexa si Google Assistant sunt unii dintre cei mai buni, astfel ca daca esti o persoana ocupata ele pot face unele treburi in locul tau. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *