Un client a dat in judecata Vodafone din cauza unui iPhone X si a castigat procesul

Cazurile in care gigantii telecom pierd in instanta in fata unor utlizatori pot fi numarate pe degete. Imi amintesc de un caz particular, al unei persoane fizice care detinea un service de reparatii pentru iPhone, si a reusit sa castig in instanta in fata celor de la Apple dreptul de a-si continua afacerea, plus despagubiri in numerar. Si cazul despre care am sa vorbsc in acest articol, cu un client Vodafone care a reusit performanta de a-i convinge pe judecatori ca are dreptate. 

Povestea clientului respectiv incepe in iulie 2018, atunci cand utilizatorul respectiv a primit o factura de cateva sute de lei din partea operatorului telecom. Era vorba despre factura pentru un abonament de voce, pe baza caruia a fost cumparat si un iPhone X. Problema era ca aceasta clienta nu cumparase telefonul celor de la Apple. Ba mai mult, nici nu avea un alt abonament la Vodafone. Intr-o prima faza, aceasta a decis sa se adreseze serviciului pentru clienti al operatorului, insa problema nu a fost gestionata intr-un mod eficient. Ba dimpotriva. Prin urmare, clienta respectiva a luat decizia de a merge in instanta pentru a-si cauta dreptatea. Iar in urma unor investigatii, s-a descoperit ca o alta persoana se folosise de datele sale cu caracter personal pentru a incheia acest abonament si a cumpara modelul de telefon de la Apple. Evident, tribunalul care s-a ocupat cu solutionarea acestui caz a decis ca vina le apartine celor de la Vodafone. O decizie corecta, avand in vedere faptul ca exista proceduri de verificare pe care le cunosc din scurta mea experienta in serviciul clienti al celor de la Orange. Si pe care, de fapt, cred ca le cunosc toti clientii serviciului post-paid al unui operator telecom. Mi se pare, insa, ciudat faptul ca nu-ti poti face un abonament la nici o retea daca nu ai un loc de munca stabil (justificabil pentru ca trebuie sa se asigure ca poti plati), insa poti sa-ti faci abonament pe numele altcuiva pentru a incasa un telefon mobil. 

Acuzatiile clientei respective se bazeaza tot pe aceste lucruri. Potrivit acuzatiilor, operatorul telecom nu doar ca nu a pastrat in siguranta datele sale, insa nici macar nu a respectat procedurile necesare pentru a verifica identitatea persoanei. Femeia s-a adresat Judecatoriei Sectorului 2 din Bucuresti, solicitand daune morale in valoare de 10.000 de euro. Anul trecut, aceasta clienta a primit o factura de 500 de lei din partea operatorului telecom. O factura adresata altei persoane, care a cumparat, in numele sau, un abonament de voce si un iPhone X. Femeia a platit acesti bani cu scopul de a nu-i fi anulat abonamentul real, solicitand insa explicatii din partea serviciului clienti in legatura cu acest abonament fraudulos. Iar deoarce raspunsul a fost unul cat se poate de vag, clienta a mers in instanta pentru a reclama acest fapt si a avut castig de cauza. In cele din urma, Vodafone a anulat abonamentu si a sfatuit clienta sa marga la Politie. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *