Elizabeth Warren ii raspunde lui Bill Gates in legatura cu taxa pe avere

Zilele trecute, Bill Gates, fondatorul si fostul CEO al celor de la Microsoft a facut o serie de declaratii, la adresa lui Elizabeth Warren, una dintre canditdatii la presedintie care spera sa obtina sprijinul Partidului Democrat pentru a participa la alegerile de anul viitor. Ei bine, este mai mult un raspuns al lui Gates in legatura cu unele declaratii pe care le-a facut Warren. Pentru ca, in asa-zisul sau program de guvernare, unul dintre principalele puncte este a actiona impotriva mariilor corporatii din domeniul tech. Cu alte cuvinte, Warren este una dintre personalitatile care au dat curs noului curent “break up big tech”, alaturi de co-fondatorul Facebook, Chris Hughes, care a adus in vedere aceasta posibilitate. Curent care, in ciuda unei oarecare popularitati printre utilizatori, este contestat de majoritatea figurilor politice din America si din Uniunea Europeana pe motiv ca “nu ar rezolva absolut nimic”. 

“Sunt super partinitor”, a spus Gates. “Nu credeam ca Microsoft ar trebui sa fie desfiintat”, a spus Gates, adaugand că nu ar “dori acest lucru nimanui”. Fondatorul celor de la Microsoft a sustinut, de asemenea, ca nu este sigur daca Warren are o minte atat de deschisa sau ca „ar fi chiar dispusa sa se aseze la masa cu cineva care are sume mari de bani”.

Warren a postat un raspuns pentru Gates pe contul sau de Twitter fix in aceeasi zi. “Sunt intotdeauna fericita sa ma intalnesc cu oameni, chiar daca avem opinii diferite”, a spus prezidentiabila din Partidul Democrat. “Daca avem ocazia, mi-ar placea sa-ti explic exact cat vei plati sub impozitul meu pe avere. (Promit ca nu este de 100 de miliarde de dolari.)”. Imi place nu doar faptul ca crede ca are sanse sa obtina sprijinul democratilor cand in partid mai aspira la presedintie si Joe Biden sau Bernie Sanders, dar si ca deja se vede presedinte al Statelor Unite. Desigur, faptul ca n-ar obtine sprijinul democratilor nu ar opri-o din a participa la alegeri din pozitia de candidat independent, insa nu sunt sigur cum ar putea produce o surpriza intrand in turul 2 cu contra-candidati precum Trump si Biden (care pare favorit la a obtine sprijinul democratilor pentru campania sa prezidentiala). 

Si beeful a continuat putin, pentru ca Bill Gates i-a raspuns ulterior postarii de pe Twitter. “Voi si ceilalti candidați aveti o conversatie cu adevarat interesanta despre cum sa rezolvati unele dintre cele mai dificile probleme ale lumii, cum ar fi eliminarea saraciei globale si evitarea unui dezastru climatic (desi despre aceste probleme nu se vorbeste atat cat ar trebui).” A fost o faza la care, sincer, i-a cam dat rekt. Un fel de “vorbiti de corporatiile globale ca fura si ca ar trebui destramate dar nu va concentrati pe problemele reale ale populatiei”. 

“Respect foarte mult angajamentul dumneavoastra pentru a gasi modalitati de a aborda inegalitatea dintre bogati si saraci”, a scris Gates intr-un tweet ulterior. “Desi s-ar putea sa nu fim de acord cu unele dintre modalitatile de a ajunge acolo, cu siguranta suntem de acord ca avem nevoie de o multime de oameni inteligenti, dedicati, care sa gaseasca calea de urmat. Sunt intotdeauna dispus sa vorbesc despre solitii creative in privinta acestor probleme.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *