Despre conferinta ONU si miscarea tinerilor pentru schimbarile climatice

Generatiile viitoare prezinta adevarate motive de ingrijorare in ceea ce priveste functionalitatea societatii de acum incolo. In timp ce unii devin din ce in ce mai angrenati in mediul virtual si nu mai pastreaza decat putine conexiuni cu lumea reala si altii o iau pe drumuri din ce in ce mai interesante, ca sa spun asa. Incerc din rasputeri sa nu intru in detalii grafice cu scopul de a mentine un minim de decenta in analogii. Practic, avem trei categorii: copiii fara viitor (majoritari in cea mai mare parte), dar si cei care isi vad de treaba lor sau cei care se implica in lupte pe care nu le pot intelege. Din a treia categorie, apar tot mai multi activisti care nu au nici macar drept la vot din cauza varstei, insa viseaza sa schimbe o lume cu un sistem social bine pus la punct de secole intregi. In primul rand, sistemul social va indeparta sistematic pe toti cei care sunt diferiti sau i se opun intr-un fel. Cu toate ca nu e cazul, pentru ca acesti activisti se remarca printr-o ipocrizie interesanta. Vorbesc la conferinta Natiunilor Unite despre cum trebuie protejat mediul dar contribuie mai mult la poluarea lui decat la reciclare. Exact la fel ca si comunistii din Vest care vorbesc despre instaurarea socialismului si egalitatea de clasa in timp ce tasteaza de pe un iPhone si mananca la KFC. 

Nu am nimic personal impotriva miscarii anti-poluare, din contra, mi-ar place sa se reduca poluarea destul de mult incat sa nu mai existe atat de multe decese. Pentru ca da, poluarea e una dintre motivele deceselor in ziua de azi. Exact la fel ca alimentatia si stilul de viata, iar daca la acesti factori se adauga si vicii, procesul de disparitie e simplificat rapid. Bine, depinde si de metabolismul unui om, dar sunt factori care ajuta la aparitia unor anumite boli. Dar, revenind la subiect, nu consider ca societatea moderna mai poate supravietui fara poluare. Ne aflam in mileniul 3, la urma urmei. Societatea a devenit prea industrializata pentru a promova concepte precum 0% poluare. Nu exista suficiente metode pentru a realiza acest lucru. Nu exista destui combustibili, nu exista destul interes, samd. Motiv pentru care aparitia unor partide politice ecologiste care sustin ca pot reduce poluarea la 0 e amuzanta. Pe cand faptul ca mai au si votanti e unul tragic. 

Si, in incheiere, cateva cuvinte despre Greta Thunberg. Probabil cea mai vocala activista din miscarea tinerilor ecologisti. Discursul ei la conferinta ONU despre cum liderii mondiali i-au furat visele si despre cum indraznesc sa vorbeasca despre progres tehnologic a avut, pentru mine, acelasi gust pe care l-am simtit si atunci cand ascultam melodii de rap crestin cu conspiratiile lor cu Illuminati si reptilieni. Nu spun ca nu sunt deacord cu tot ce spune, pentru ca e partial adevarat. Dar spuneam si de acei comunisti din Vest care sunt adaptati stilului de viata capitalist impotriva caruia declara ca lupta. Exact la fel este si aceasta Greta Thunberg obisnuita unui mediu poluat, nesanatos, impotriva caruia face aceleasi declaratii in timp ce-si mananca dulciurile si burgerul de la McDonald’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *