Directorul executiv al YouTube isi cere scuze dupa verificarile de rigoare, schimba politica

Susan Wojcicki, directorul executiv al celor de la YouTube, si-a cerut vineri scuze creatorilor video in legatura cu modificarile pe care YouTube le face în programul său de verificare. Cu o zi mai devreme, compania a declarat ca isi revizuieste sistemul pentru verificarea utilizatorilor de pe platforma sa, intrucat platforma video detinuta de cei de la Google se confrunta cu controverse intense cu privire la continutul pe care il impinge catre utilizatori. Insa, anuntul a provocat imediat indignare in randul unora dintre milioanele de creatori YouTube, care au spus ca starea lor verificata a fost revocata din cauza noilor cerinte.

„Imi pare rau pentru frustrarea si raul pe care l-am provocat cu noua noastra abordare in privinta verificarii”, a spus Wojcicki intr-un tweet. „In timp ce incercam sa imbunatatim, am ratat marca”. Joi, compania a spus ca se va indeparta de utilizarea numerelor de abonament pentru a determina verificarea. In schimb, va acorda prioritate verificarii „canalelor proeminente care au o nevoie clara de dovada a autenticitatii”. In prezent, orice canal cu 100.000 de abonati sau mai mult este eligibil pentru verificare. Este o politica monopolista pe fata, avand in vedere faptul ca este filtrat un anumit continut de la creatori originali, in timp ce vedetele de la Hollywood sunt promovate. Pe langa faptul ca deja beneficieaza de un fabase destul de mare datorat succesului lor si au cum sa fie urmariti, YouTube ii promoveaza fatis.   

De asemenea, cei de la YouTube au spus ca vor schimba modul in care arata respectivele insigne de verificare. Acum site-ul va afisa un fundal gri in spatele numelui unui creator, in loc sa foloseasca o bifa sau o nota muzicala. Nu ca ar conta asta prea mult, este vorba doar de partea de aspect, care este suficient de irelevanta. Vineri dupa-amiaza, YouTube a inmuiat schimbarile in privinta politicii. Compania a declarat ca creatorii care sunt verificati in prezent nu isi vor pierde statutul. Compania a mai spus ca creatorii cu 100.000 sau mai multi abonati vor putea totusi sa solicite verificarea. Lansarea noului ecuson, care trebuia sa inceapa luna viitoare, va fi amanata si pana anul viitor.

„Prin cercetarea noastra, am constatat ca spectatorii adesea asociau marcajul cu o aprobare a continutului, nu a identitatii”, a spus Jonathan McPhie, un manager de produse YouTube, intr-o postare pe blog. El a spus ca compania face schimbarea pentru a „reduce confuzia cu privire la ceea ce inseamna verificare”. Pai, ei au permis o astfel de confuzie sa existe in primul rand. Pe masura ce ultrajul a inceput sa creasca printre creatori, in cursul zilei de joi, YouTube si-a propus sa-i asigure ca schimbarile nu au avut inca efect. “Nimeni nu a pierdut azi o insigna de verificare”, a scris YouTube, a raspuns la reclamatii. „Daca ati primit un e-mail prin care canalul dvs. nu va mai fi verificat, acesta a fost doar o notificare avansata si puteti face apel.” Noua politica vine in conditiile in care YouTube se confrunta cu o provocare de scandaluri, inclusiv recomandarea continutului legat de extremism si exploatarea copiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *