Nokia 8110, telefonul celular cu internet 4G si acces (limitat) la Whatsapp

Stim cu totii ca telefoanele celulare incepeau sa aiba conexiune la internet prin 2007 si 2008. Sau cel putin atunci au aparut astfel de telefoane in Romania. Pe atunci, era mult mai greu sa ai parte de internet, gratie ofertelor premium ale companiilor de telecomunicatii, precum abonamentele Orange, Cosmote, Romtelecom si alte retele care erau la moda la vremea respectiva. Pe atunci, aveai parte de conexiune 2G la astfel de telefoane, insa acum majoritatea celularelor cu internet nu mai sunt atat de bune pentru a te conecta online, intrucat majoritatea retelelor 2G din tara au fost eliminate de mult din peisaj. Insa, daca doresti sa-ti incerci norocul, conectandu-te la internet prin intermediul unui astfel de telefon celular, ei bine, acum acesta are si Whatsapp, asa ca, in cazul in care reusesti aceasta performanta, vei putea sa trimiti mesaje (mai mult sau mai putin criptate) prietenilor sau colegilor de pe aceasta aplicatie. Daca reusesti sa te conectezi, tin sa accentuez.

Recent, Whatsapp a disparut de pe anumite telefoane mobile, insa a ramas pe cele mai noi dispozitive Android si iOS, dar si pe Nokia 8110, celebrul „banana phone”. Acest telefon in cauza este celularul despre care vorbeam si nu, nu are conexiune 2G. In cazul de fata, este vorba despre un telefon cu conexiune 4G, dar si cu sistem de operare KaiOS. Destul de pronuntat pentru un telefon celular, as putea spune. Modelul a fost lansat anul trecut, in 2018, si este o remodelare a celebrului model care a aparut si in Matrix, printre altele. 

Specificatii

Cu mentiunea ca telefonul original a fost lansat in 1996, la aproape 23 de ani distanta, a revenit pe piata intr-o versiune mai performanta, ce prezinta un ecran cu diagonala de 2.45 inchi, rezolutie de 240 x 320 pixeli, camera foto de 2 megapixeli, internet 4G si da, si Whatsapp. Noul Nokia 8110, daca il pot numi astfel, este alimentat de un procesor dual core Qualcomm, are o memorie interna de 512 MB si un spatiu de stocare de 4 GB. De asemenea, telefonul mai prezinta si un jack audio de 3.5 mm, port microUSB si are o baterie cu capacitatea de 1.500 mAh. Este disponibil in doua optiuni de culoare: galben si negru.

Sistemul de operare

Cat despre sistemul de operare, ca tot am vorbit despre KaiOS mai sus, acesta este un sistem dezvoltat de Google pentru telefoanele mai retro, deobicei ruland pe cele cu taste. Acest sistem de operare este bazat pe Linux si are posibilitatea de a rula anumite aplicatii disponibile pe Android sau iOS. De asemenea, sunt proiecte pentru imbunatatirea aplicatiilor precum Maps, Search, YouTube si Google Assistant, pentru platforma KaiOS.

Accesul la Whatsapp

Ca la orice model mai primitiv, doar anumite functii ruleaza cum trebuie. Astfel, ai acces la mesagerie, poti distribui continut multimedia – poze, muzica, videoclipuri si alte cele. Totodata, poti sa trimiti mesaje vocale, sa distribui locatia ta, sa copiezi, stergi sau dai mai departe anumite mesaje. Cu toate astea, nu poti initia apeluri de nici o culoare, sa distribui documente, nu esti monitorizat cu locatia (stai, asta e un lucru bun) si nu poti folosi Whatsapp Web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *