Telegram a primit un update important pentru platforma sa

Problemele industriei tech in ceea ce priveste confidentialitatea utilizatorilor pe internet a dus la aparitia mai multor servicii sau aplicatii care, aparent, garanteaza o intimitate mai larga in mediul online. Astfel, pentru cei care considera ca Messenger, Instagram sau Whatsapp sunt prea monitorizate, exista o multime de alte aplicatii de convorbire mult mai criptate, pentru a putea discuta fara grija ca iti sunt monitorizate conversatiile (desi, la urma urmei, nu se stie exact in ce masura se tin de cuvant aceste aplicatii, dar deocamdata merita prezumtia de nevinovatie). Intre aceste aplicatii criptate, Telegram a crescut cel mai mult. In ciuda faptului ca nu este la fel de populara ca Whatsapp sau Instagram, aplicatia a reusit sa atraga, recent, un public din ce in ce mai mare. Mai ales in Statele Unite, unde utilizatorii internetului sunt mai revoltati in aceasta privinta in comparatie cu utilizatorii din alte tari. In plus, Telegram reuseste sa se mentina inovativa in mod constant, aducand pe platforma sa actualizari semnificative din punct de vedere al functionalitatii. Aplicatia tocmai a ajuns la versiunea 5.8 pe Android si iOS, si sunt o multime de lucruri care s-au schimbat in bine de la lansarea acestui program pentru conversatii pe telefonul mobil.

Ei bine, Telegram a venit din nou cu actualizari importante pentru platforma sa. Printre noile functii introduse in aplicatie se numara People Nearby, care te ajuta sa initiezi un dialog cu o persoana din preajma, cu conditia ca persoana respectiva sa fie de acord sa vorbeasca cu tine. Personal, nu reusesc sa inteleg exact cat de folositoare ar fii aceasta functie, insa poate unii utilizatori ar vrea sa cunoasca oameni noi in apropierea lor. Din fereastra de chat vei vedea un buton aditional. Atat tu, cat si persoana cu care conversezi, va trebui sa intrati in meniul respectiv pentru a va vedea prin camera video. Astfel, e mai usor sa faceti schimb de date de contact, iar de acolo e mult mai usor sa va cunoasteti mai bine. De asemenea, acum ai si posibilitatea de a adauga contacte noi in lista, chit ca le stii sau nu numarul de telefon. Asta deja este o schimbare ce tinde sa transforme aplicatia intr-un fel de retea sociala sub forma unui program de chat.

Daca esti la muncă sau la scoală și vrei sa comunici mai rapid cu oamenii care sunt prin cam in aceeasi locatie pe unde stai si tu, Telegram iti va permite sa creezi genul asta de grupuri, bazate pe locație. In momentul respectiv, oamenii care stau pe langa tine vor vedea grupul si vor putea incerca sa intre in el; daca vor, bineinteles. Mai mult, in cazul in care nu iti mai doresti sa mai fii administratorul unui grup, poti transfera functia unei alte persoane. E o actualizare excelenta pentru cei care vor sa-si cedeze genul asta de privilegii online, ca sa nu mai spun ca este o caracteristica care, in trecut, nu era posibila.

In concluzie, Telegram are o platforma mult mai buna in comparatie cu aplicatii overrated ca Messenger, Instagram sau Whatsapp. Plus ca are si mai multa confidentialitate (pana la proba contrarie).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *