Detalii despre Project Cloud al Xbox

Impreuna cu prezentarea noii console Xbox de ultima generatie, cei de la Microsoft au mai tinut sa dezvaluie si cateva informatii despre Project Scarlett in cadrul conferintei de presa Xbox din acest an la E3. Despre Project Scarlett si despre Project xCloud. In timp ce nu am obtinut nici un pret la care ar putea fi disponibil acest serviciu, am aflat urmatoarele lucruri:

  • Va fi disponibil incepand cu octombrie 2019
  • Consola de streaming va fi un al doilea aspect al acesteia, permitandu-ti sa accesezi jocuri Xbox de la un alt dispozitiv
  • Au avut un premiu public la eveniment

Serviciul, care iti va permite sa joci pe dispozitive precum telefoanele si tabletele, oferindu-le un echipament cu mult mai puternic, de la distanta, de consola, a fost testat pe plan intern timp de cateva luni. Si, pentru ca rulează acelasi cod de joc folosit si de catre familia consolei Xbox One, precum si o platformă de distributie bine dezvoltata in Xbox Live, poate functiona cu intreaga biblioteca Xbox One de 3.500 de jocuri, precum si cu cele 1.900 de titluri in curs de dezvoltare. Ceea ce este o veste excelenta pentru toti cei care vor sa joace cat mai multe jocuri pana la aparitia viitoarei console.

Acest lucru contrasteaza cu stadiile concurente stabilite de Google, programate pentru lansarea limitata in noiembrie si lansarea mai larga la inceputul anului 2020. Intrucat necesita porturi ale jocurilor existente care nu au fost dezvoltate avand in vedere acest lucru si, prin urmare, vor avea un catalog mult mai mic, selectat la lansare. Norul si capacitatea de a juca jocuri AAA pe orice dispozitiv sunt urmatoarele frontiere pentru jocuri.

Seful de la Xbox, Phil Spencer, a prezentat lucrurile mai in amanunt intr-un episod din Inside Xbox, dezvaluind modul in care noul serviciu de streaming gestioneaza datele.

“Proiectul xCloud pune pe Xbox-uri in centrele noastre de date si le permitem accesul la acestea”, a explicat el. “Am rumegat putin situatia si ne-am spus ‘asteptati un minut, avem zeci de milioane de oameni care au deja un Xbox One acasa, dar daca am putea transforma Xbox-ul local in propria lor versiune de xCloud, astfel incat acestia sa poata iesi din casa?’.”

Spencer a explicat ca functiile Proiectului xCloud, care va fi lansat in octombrie, sunt doua: poti previzualiza serviciul de streaming care foloseste centrele de date Xbox “pentru a putea accesa Xbox-urile pe care le-am permis sa jucam jocuri de acolo”, dar, de asemenea, propriul Xbox One intr-un server, ceea ce iti va permite sa il accesezi de pe telefon oriunde ați merge. Spencer a mentionat ca nu va fi perceputa “nicio taxa pentru asta”, iar ambele servicii preconizeaza acest lucru in luna octombrie.

Streaming-ul local din propriul Xbox One pare sa semene cu jocul de la distanta Sony disponibil pe PlayStation 4, in timp ce experienta Project xCloud va folosi puterea din centrele de date pentru a oferi jocuri Xbox fara probleme pe orice dispozitiv, mai mult ca Stadia. Nu este o coincidenta faptul ca aceste anunturi sosesc impreuna cu compania care incepe cu Xbox Game Pass pentru planul de abonare PC, despre care Microsoft a vorbit de asemenea in mare masura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *