Star Wars in VR?

Vezi o pasarela plutitoare prin usa deschisa a navei tale spatiale. Te opresti o clipa pentru a-ti examina locatia, insa fix in acel moment, esti lovit de o lumina stralucitoare si de caldura  lavei fierbinti care vin de la cativa metri distanta. Forte ale Imperiului Galactic se afla in dreapta ta, cu pistoalele in mana, caz in care lucrurile devin murdare. Trei oameni au fost recrutati pentru a ajuta Alianta Rebelilor sa se infiltreze intr-o fortareata a Imperiului pentru a  fura un lucru… important. (Intrebarea fiind: intr-un scenariu de jocuri video, cand nu sunt trimisi pentru a fura un lucru important?) Tu si colegii tai sunteti deghizati special pentru a duce la bun sfarsit acest rol, purtan o uniforma completa Stormtrooper pentru a trece neobservati printre fortele inamice. Pana acum, lucrurile au decurs fara nici o problema in acest sens. Te linistesti in momentul in care platforma de sub picioarele tale incepe sa indreapte catre un castel uimitor, inconjurat de catre o mare de lava. Aerul cald sufla pe fata ta si nu te poti opri pentru a admira privelistea spectaculoasa a oceanului fierbinte care te inconjoara. Pentru un moment, ai putea uita faptul ca, te afli, de fapt, in camera ta, echipat cu casti VR (virtual reality) jucandu-te pe calculator Star Wars: Secrets of the Empire. Viitorul din punct de vedere al tehnologiei gaming-ului suna bine.

“A viziona filme, a juca jocuri video, a existat intotdeauna o limita intre tine si universul Star Wars”, spunea Mohen Leo, directorul continutului imersiv al grupului experimental ILMxLab de povestiri al celor de la Lucasfilm. Lucru care explica exact motivul pentru care nu am avut prea multa rabdare atunci cand venea vorba sa astept lansarea jocului Star Wars: The Void si de fapt simt ca și cum as fi trait in lumea respectiva.

Acest lucru se datoreaza faptului ca modul in care ne petrecem seriile si weekend-urile este programat pentru a se schimbe radical. Pe masura ce din ce in ce mai multi dintre noi, utilizatorii de tehnologie, cumparam produse prin intermediul serviciului de marketing online al telefoanelor noastre, mall-urile si alte locatii exploreaza diferite experiențe care sa ne ofere, din nou, motive pentru a le vizita. Unele dintre acestea pot oferi jocuri VR de la The Void si Nomadic, jocuri care includ senzori si ventilatoare amplasate strategic, dar si incalzitoare pentru un nivel de imersiune suplimentar. Alte experiențe au o atmosfera de carnaval, cu un amestec de jocuri VR si jocuri din lumea reala. Si mai exista experienta pe care o ofera Meow Wolf, o experienta teatrala imersanta, creata si dezvoltata de catre un colectiv de arta in Santa Fe, New Mexico, si finantata de catre autorul Game of Thrones, George R.R. Martin. Rezultatul, ca si in cazul jocurilor arcada din anii ’70 si ’80, dar si a jocurilor laser din anii ’90, este o experienta de care nu putem beneficia la noi acasa.

Astfel, intr-adevar, jocurile VR sunt din ce in ce mai aproape de a ajunge la stadiul de vis devenit realitate. Sunt disponibile in anumite mall-uri din America, iar, intr-un viitor apropiat, ar putea ajunge si in Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *